Finesco is gegroeid uit de samenwerking tussen ervaren energie-professionals, die uw energieprojecten helpen realiseren en u adviseren over de beste manier om uw projecten in de energiemarkt te integreren.

Voor uw projecten gericht op het verminderen van uw totale energiekost, werken wij volgens het ESCO principe. Een ESCO, of Energy Services Company, gaat op zoek naar energiebesparende investeringen in uw industrieel proces of gebouw, voert deze projecten uit en financiert ze ook zelf. De gerealiseerde energiebesparingen worden (deels) gebruikt om de investering af te betalen. Na de afbetaling wordt de installatie volledig uw eigendom, en geniet u verder van de volledige besparingen.

Voor uw projecten gericht op de productie van hernieuwbare energie, helpen wij u de installatie te ontwerpen, te bouwen en te financieren en deze productie optimaal te integreren in de energiemarkt. Wij helpen u op een  transparente manier toegang te krijgen tot de day-ahead, intraday en balancing markt. En we adviseren u over de optimale verkoop- en prijsstrategie.

Finesco werkt samen met financieel sterke partijen, die actief zijn in meerdere takken van de energie-industrie en diensten leveren op het vlak van projectmanagement, projectontwikkeling, elektrische mobiliteit, de levering en het balanceren van energie. Dit genereert de mogelijkheid tot operationele synergiën. Bovendien hebben deze partijen de nodige fondsen ter beschikking om te investeren in uw energieprojecten.

Het is onze vaste overtuiging en wil om een lange termijn partnership met onze klanten op te bouwen, waarbij transparantie en kwaliteit voorop staan, en waarin de verschillende belangen zoveel mogelijk gelijklopen. Uit ervaring weten wij dat dit een conditio sine qua non is om innovatieve projecten te laten slagen.

Daarom zal Finesco ownership opnemen gedurende de volledige levensduur van uw en onze projecten, vanaf de identificatie, gedurende de engineering en de realisatie, tot en met de operationele fase.

 

Wij staan voor kwaliteit, transparantie, ownership, flexibiliteit en partnership.

Wim Janssen