Finesco is een dynamische onderneming gericht op het verminderen van uw totale energiekost. Wij werken volgens het ESCO principe. Een ESCO, of Energy Services Company, gaat op zoek naar energiebesparende investeringen in uw industrieel proces of gebouw, voert deze projecten uit en financiert ze ook zelf. De gerealiseerde energiebesparingen worden (deels) gebruikt om de investering af te betalen. Na de afbetaling wordt de installatie volledig uw eigendom, en geniet u verder van de volledige besparingen.

Finesco maakt deel uit van een sterke financiële holding, die actief is in meerdere takken van de industrie, zoals lange termijn verhuur van wagens, elektrische mobiliteit en levering van energie. Dit genereert mogelijke operationele synergieën. Bovendien heeft de holding de fondsen ter beschikking om te investeren in uw energiebesparende projecten.

Finesco is actief in 3 segmenten:

  • Complexe projecten op maat in industriële omgeving

  • Integrale energieaanpak van gebouwen of gebouwenportefeuilles

  • Standaard stand alone of monodisciplinaire oplossingen, via verhuur op lange termijn

Het is onze vaste overtuiging en wil om een lange termijn partnership met onze klanten op te bouwen, waarbij transparantie en kwaliteit voorop staan, en waarin de verschillende belangen zoveel mogelijk gelijklopen. Uit ervaring weten wij dat dit een conditio sine qua non is om ESCO projecten te laten slagen.

Daarom zal Finesco ownership opnemen gedurende de volledige levensduur van uw en onze projecten, vanaf de identificatie, gedurende de engineering en de realisatie, tot en met de operationele fase.

Wij staan voor kwaliteit, transparantie, ownership, flexibiliteit en partnership.

Wim Janssen